Mini hamburgery

Przygotowania

Posyp drobno pokrojoną czerwoną kapustę odrobiną soli, a następnie pozostaw ją na co najmniej trzy godziny. Następnie spłucz zimną wodą i odcedź. Dodaj czerwonego octu winnego i zamarynuj (aby osiągnąć lepszy efekt, przygotuj kapustę dzień wcześniej). Wymieszaj mięso z szynką Sobrasada, jajkami i bułką tartą, dopraw solą i pieprzem. Teraz uformuj małe hamburgery, które są nieco większe od średnicy bułek burgerowych (mięso skurczy się podczas gotowania). Obierz awokado i pokrój na małe kawałki, spryskaj je zaprawą do sushi, aby uniknąć przebarwień. Upiecz hamburgery na średnim ogniu na płycie grzejnej. Przed zaserwowaniem nałóż nieco miodu na każdy burger. Opiecz bułeczki z burgerami. Uformuj hamburgery, dodając pokrojoną w plasterki kapustę, rozdrobnione szalotki i awokado jako przybranie. Są one prawdziwą bombą smakową łączącą kwaskowość czerwonej kapusty z łagodnym smakiem awokado, pikantnym ciepłem chorizo i miodowo-słodkim przybraniem.